Szijjártó Péter: a szlovákiai magyar közösség egységes és erős - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek

Szijjártó Péter: a szlovákiai magyar közösség egységes és erős

A szlovákiai magyar közösség egységes, erős és politikailag is egységet tudott felmutatni – értékelte a szlovákiai elnökválasztás első fordulójának eredményét a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó Péter megfogalmazása szerint „nekünk, magyaroknak szívet melengető”, hogy Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség elnöke és köztárságielnök-jelöltje kilenc induló közül az élbolyt jelentő negyedik helyen végzett. A külgazdasági és külügyminiszter gratulált a felvidéki politikus teljesítményéhez.

Nemzeti kisebbséghez tartozó politikusnak sohasem könnyű feladat elindulni egy elnökválasztáson, ő mégis elvállalta, végig csinálta a kampányt és Dunaszerdahely, valamint Komárom járásban a legtöbb szavazatot szerezte meg – mondta.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy Magyarország mindig tiszteletben tarja más országok választópolgárainak döntéseit, a kölcsönös tiszteletre alapítja a külpolitikáját, soha nem szól bele más országok belpolitikai folyamataiba és ugyanezt várja el másoktól is. „Vágy, hogy a nemzetközi politikában minél többen legyenek olyan politikusok, akik a béke hangján beszélnek, a béke hangján szállnak síkra, az ilyen politikusoknak természetesen mindig szurkolunk, ehhez jogunk van” – jegyezte meg a külgazdasági és külügyminiszter.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Tudatos sikerépítés

    Együttműködve a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületével a Prosperitati Alapítvány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság negyedik alkalommal indítja el a Vajdasági