Szijjártó: történelmi győzelmet aratott a Fidesz-KDNP - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Szijjártó: történelmi győzelmet aratott a Fidesz-KDNP

Történelmi győzelmet aratott a Fidesz–KDNP a vasárnapi országgyűlési választáson – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a karmelita kolostorban tartott kormányülés után a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Szijjártó Péter a videóban köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a szavazáson. „Nagyon köszönjük a bizalmat, amit kaptunk a tegnapi napon” – fogalmazott a tárcavezető. A miniszter köszönetét fejezte ki a határon túli szavazóknak is, azoknak, akik fontosnak tartották, hogy részt vegyenek „ezen a sorsdöntő” parlamenti választáson, amely nemzetünk jövőjét hosszú távra meghatározza.

Hozzátette, nemcsak a kormánypártok támogatottságában született rekord, hanem a határon túli magyarok szavazatainak számában is, hiszen 315 ezren voksoltak, ami a duplája a 2014-ben leadott szavazatoknak, és 50 ezerrel haladja meg a 2018-as szavazatszámot. Mi kiállunk a határon túl élő magyar honfitársainkért, a határon túl élő magyarok számíthatnak ránk, számíthatnak az anyaországra, mint ahogyan az anyaország is számít rájuk, például ilyen fontos döntések meghozatalakor – hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter úgy értékelte, vasárnap a béke vagy háború kérdésében kellett döntést hozni, és a magyar nemzet világos választ adott: a békét és a biztonságot választotta.

MTI

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond, miután állampolgársági dokumentumokat adott át Puskás Ferenc legendás labdarúgó unokájának és dédunokájának a Bozsik Arénában 2022. április 1-jén. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kapcsolodó cikkek