Szlovák-magyar vasúti találkozó Pozsonyban - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek Magyarország

Szlovák-magyar vasúti találkozó Pozsonyban

A felvidéki magyarok és az anyaország közötti vasúti kapcsolat erősítése és a két ország közötti vasúti közlekedés fejlesztéséről folytatott tárgyalásokat a magyar és a szlovák vasúttársaság vezetője Pozsonyban – közölte a MÁV Zrt. honlapján pénteken.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, a MÁV-VOLÁN-csoport vezetője szlovák kollégájával, Alexander Sakóval egyeztett a két ország közötti együttműködés szorosabbra fűzéséről.

A tájékoztatás szerint munkacsoportot állítanak fel, amely a már meglévő, illetve az újranyitandó vasúti határátmentek vizsgálatát végzi el, azzal a céllal, hogy a két vasúttársaság a jövőben együtt is pályázhasson az interregionális kötöttpályás programok forrásaira. A találkozón a Budapest-Pozsony-Prága-Varsó nagysebességű vasútvonal kiépítésével kapcsolatosan is egyeztettek, továbbá értékelték az Ukrajna, Szlovákia és Magyarország között megvalósuló vasúti együttműködés eredményeit is.

Pafféri Zoltán és Alexander Sako megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeres kétoldalú találkozókon értékelik az együttműködés eredményét – áll a MÁV Zrt. közleményében.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke