Tudástranszfer: lezárult az erdélyi vállalkozói mentorprogram második évada - Külhoni Magyarok
általános Erdély Események Hírek

Tudástranszfer: lezárult az erdélyi vállalkozói mentorprogram második évada

Oklevelek átadásával zárult szombaton este Marosvásárhelyen az erdélyi vállalkozói mentorprogram második évada.

A budapesti Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Design Terminal és a Pro Economica Alapítvány együttműködésében megvalósított második évadban 156 mentor és mentorált vett részt. Potápi Árpád János államtitkár a díjátadó gálán elmondta: a mentorprogram immár körbeérte a Kárpát-medencét, és a második évad is lezajlott a Magyarországgal szomszédos országokban. A programban összesen több mint 600 mentor és mentorált vett részt – közölte az MTI. Az államtitkár a tudástranszfer mellett azt tartotta program legfontosabb hozadékának, hogy összekapcsolja, hálózatba szervezi a magyar vállalkozókat.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: Magyarország a határok megváltoztatása nélkül épít egységes nemzetet, és az építkezés erős színtere a gazdaság. Biztatónak tartotta, hogy az egész közép-európai térség erősödik. Úgy vélte: ebben az erősödésben fontos szerep jut a magyaroknak és a kisebbségben élő magyaroknak is.

A díjátadón Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, a bukaresti kormány miniszterelnök-helyettese is köszöntőt mondott. Elmondta: nehéz kihívások elé néznek a vállalkozók, mert a koronavírus-járvány után érkezett háború, és energiaválság a gazdasági válságot is előrevetíti. A politikus arról tájékoztatta a vállalkozókból álló közönségét, hogy a román kormányt is foglalkoztatja a válságmenedzselés. Egy héten belül olyan jogszabályt készülnek beterjeszteni, amelyik biztosítja, hogy az elindított közberuházásokat a megnövekedett energia és építőanyagárak mellett is be lehessen fejezni.

Kelemen Hunor a magyarországi választásokra is kitért. „Abban vagyunk érdekeltek, hogy a Fidesz-KDNP kormány folytathassa azt, amit elkezdett” – idézte az MTI Kelement. A szövetségi elnök arra buzdította a hallgatóságát, hogy vegyenek részt a választásokon, és a Romániában épp elkezdődött népszámláláson. Hozzátette: a népszámlálás a többség számára statisztika, a magyarság helyi aránya azonban meghatározza az anyanyelvhasználati jogokat.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.