Újraválasztották Vincze Lorántot az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója élére - Külhoni Magyarok
általános Diaszpóra Hírek

Újraválasztották Vincze Lorántot az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója élére

Újraválasztották Vincze Lorántot az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) élére szombaton, a kisebbségi ernyőszervezet berlini közgyűlésén – tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményben a politikust jelölő Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Vincze Loránt további három évig vezetheti a több mint száz kisebbségi szervezetet tagjai között tudó európai kisebbségi ernyőszervezetet. Vincze egyedüli jelöltként pályázott a tisztségre. „Az a célom, hogy harmadik és utolsó mandátumomban az elnökséggel közösen úgy irányítsuk a FUEN-t, hogy megteremtsük a hosszú távú pénzügyi és intézményi stabilitását, hiszen így képviselhetjük a leghatékonyabban az őshonos nemzeti és nyelvi kisebbségek érdekeit” – nyilatkozta az elnök.

Vincze Loránt 2013-2016 között a FUEN alelnöke volt, 2016 óta a szervezet elnöke. 2019-ben az RMDSZ színeiben európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett.

MTI

Fotó: Vincze Lóránt hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke