Az MKP székházában tárgyalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter - Külhoni Magyarok
Események Hírek

Az MKP székházában tárgyalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter folytatott eszmecserét Forró Krisztián MKP-elnökkel és Bárdos Gyula elnökségi taggal, a Csemadok országos elnökével.

Forró Krisztián köszönetet mondott Novák Katalinnak  a felvidéki családokat is segítő Köldökzsinór Program keretében nyújtott támogatásért. A Köldökzsinór Program keretében 2018 január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé vált a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is.

E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény). A támogatási kérelmet a gyermek születésétől számított hat hónapon belül kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Fotó: MKP facebook-oldala

Az MKP elnöke hozzátette, a magyar minisztert tájékoztatta az MKP Országos Tanácsának döntéséről, amelyet újabb nagy lépésnek értékelt a felvidéki magyar egységpárt megteremtése felé.

Novák Katalin a magyarországi sikereket, tapasztalatokat megosztotta hallgatóságával a délelőtti órákban a pozsonyi várban, a Keresztény Unió szervezésében, Milan Krajniak szlovák családügyi és szociális tárcavezető jelenlétében megtartott szakkonferencián is.

ma7.sk

Kapcsolodó cikkek