Az Összefogással tárgyalt a Híd új vezetése - Külhoni Magyarok
Hírek

Az Összefogással tárgyalt a Híd új vezetése

Péntek délután találkozott az Összefogás és a Híd vezetősége, hogy az együttműködés lehetőségéről tárgyaljon.

Péntek délután találkozott az Összefogás és a Híd vezetősége, hogy az együttműködés lehetőségéről tárgyaljon. Az Összefogás és a Híd vezetősége bízik benne, hogy az MKP tisztújítása során az egyenlő felek együttműködésére törekvő vezetőséget választ, amellyel hárompárti tárgyalásokat kezdhetnek a közös érdekképviselet létrehozásáról. „A szlovákiai magyar társadalom sokszínű, a közös magyar érdekképviseletnek ezt a sokszínűséget kell tükröznie.” – írták állásfoglalásukban.

„Ma tárgyalóasztalhoz ültünk az Összefogás képviselőivel és végre konsteuktív párbeszédet folytattunk. Most erre van igazán szükség. Reméljük, lesz folytatása” – jelentette ki Sólymos László, a Híd elnöke.

„Ma a Híd új vezetése részéről az Összefogás párttal tárgyaltunk. A cél számomra az erős regionális és kisebbségi érdekképviselet újbóli megteremtése. A tárgyaláson hangsúlyoztam: fontos lenne, hogy most már ne egymást ekézzük, hanem ha valami sikerül, akkor azt ismerjük el. Mert annyit szidjuk egymást, hogy a választó szerintem szépen lassan úgy érzi, hogy mindannyian alkalmatlanok vagyunk. Pedig ez nem igaz. Ideje bizonyítanunk!” – hangsúlyozta Ravasz Ábel, a Híd alelnöke.

A Híd a találkozót követően Facebook-oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé: „Minden közeledés az egymás értékei iránti tisztelet, a tolerancia és az egymás megértésére való törekvésen kell, hogy alapuljon. Nem vagyunk egyformák, ahogy az általunk képviselt emberek sem azok. Ennek megértése és elfogadása jó kezdet lehet az egymáshoz vezető úton. A mai nap egy jó kezdet volt.”

Bumm

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.