Beiktatták a nagybányai tanácsban Vida Noémit váltó Pintér Zsoltot - Külhoni Magyarok
Hírek

Beiktatták a nagybányai tanácsban Vida Noémit váltó Pintér Zsoltot

Letette a hivatali esküt szerdán Pintér Zsolt, a nagybányai városi tanács második RMDSZ-es tagja, aki Vida Noémi eddigi alpolgármester helyett nyert mandátumot.

Vida Noémi mandátumát ugyanis – mint arról beszámoltunk – a fellebbezés ellenére sem érvényesítette a bíróság, így az eddigi alpolgármester helyett Pintér Zsolt képviseli a magyar közösséget a nagybányai helyi tanácsban.

„Szeretném legjobb tudásommal a közösséget és a város érdekeit képviselni. Pap Zsolt István kollégámmal együtt szeretnénk minél több, a kampányban megígért tervünket megvalósítani és felkérjük a közösség tagjait: segítsenek, hogy együtt fogalmazzunk meg a prioritásokat” – írta a beiktatásáról szóló Facebook-bejegyzésében a fiatal vállalkozó, aki a Főtér Fesztivál főszervezőjeként tett szert népszerűségre.

Mivel az RMDSZ-nek csak két helyi tanácsosa van a döntéshozó testületben, ezek nem alkotnak külön frakciót. Ezért a Koalíció Nagybányával választási szövetség – melynek színeiben Cătălin Cherecheș polgármester is újrázott – tanácsosaival együtt létrehozták a Polgári Nagybánya (Civic Baia Mare) frakciót, adta hírül a Nagybánya.ro

A hírportál szerint a szerdai tanácsülésen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyik tanácsosát is beiktatták, alpolgármestereket ellenben nem választottak.

Lapunk korábban úgy értesült, nem kizárt, hogy a máramarosi megyeszékhelyen továbbra is magyar alpolgármester legyen.

Vida Noémi eddigi alpolgármester nem folytathatta az önkormányzati képviselői és alpolgármesteri munkáját, mivel a bíróság a fellebbezés után sem érvényesítette az RMDSZ listáján szerzett tanácsosi mandátumát. A nagybányai politikust korábban összeférhetetlenséggel vádolta az Országos Összeférhetetlenségi Ügynökség (ANI) így egy ideig el van tiltva köztisztség viselésétől.

Krónika

Kapcsolodó cikkek