Erdélyi iskolák, utak, járdák felújítására fordít több mint 100 millió lejt a Cseke Attila vezette minisztérium - Külhoni Magyarok
Hírek

Erdélyi iskolák, utak, járdák felújítására fordít több mint 100 millió lejt a Cseke Attila vezette minisztérium

Iskolákat, utakat és járdákat újíthatnak fel, illetve egy új kulturális központ is épülhet a 106 476 282,95 lej értékű finanszírozásból Székelyhídon, Csíkmadarason, Korondon, Hátszegen, Zágorban és Szeben megyében – írja az RMDSZ szerdai közleményében.

A támogatást a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium nyújtja a Regionális Operatív Programon (POR) keresztül. „A minőségi oktatást elősegítő körülmények megteremtéséért dolgozunk, ez prioritás az RMDSZ számára. Korszerű, jól felszerelt iskolákat, élhető településeket építünk” – idézi Cseke Attila minisztert a dokumentum.

Hátszegen új épületszárnnyal bővül a líceum épülete, a Maros megyei Zágor településen pedig 5,5 millió lejes támogatással felújítják, kibővítik és felszerelik az iskolát.

A csíkmadarasi, székelyhídi és a korondi iskolákat is korszerűsítik, Nagyszebenben pedig a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeket befogadó iskolaközpontot helyezik át egy felújított iskolaépületbe – számolt be az Agerpres.

Székelyhídon javítják a település és a környék utcáit, járdáit is, illetve egy új kulturális központ is épül a Székelyhídhoz tartozó Csokalyban – közölte a közlemény szerint Cseke Attila.

Krónika

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80