Kelemen Hunor egy jobbközép, politikai kormánytól várja a stabilitást - Külhoni Magyarok
Hírek

Kelemen Hunor egy jobbközép, politikai kormánytól várja a stabilitást

Az RMDSZ azt szeretné, ha a választások után politikai kormány alakulna, mert egy „katasztrofális” szakértői kormányunk már volt – jelentette ki csütörtökön Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, az Agerpres hírügynökségnek adott interjúban.

„Politikai stabilitást és egy jobbközép kormányt akarok, amely olyan közpolitikát folytat, amely elsősorban kiszámíthatóságot nyújt a befektetők, a vállalkozók és a munkavállalók számára, hogy közép és hosszú távú terveket készíthessenek. A legfontosabb dolog, hogy gazdasági növekedés és stabilitás legyen” – jelentette ki a szövetségi elnök.

Hozzátette: az egyik fő problémát az jelenti, hogy az állampolgárok nem bíznak az állami intézményekben. Kelemen Hunor szerint az állam úgy tekint az állampolgárokra „mint olyan bűnözőkre, akiket még nem fogtak el”.

„Minden olyan társadalom, amely hosszabb ideig sikeres volt, olyan társadalom, amelyet a társadalom tagjai közötti, a társadalom és az állam közötti, és az állami intézmények közötti nagyon magas fokú bizalom jellemez. Ezt az értéket vissza kell szerezni” – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök azt mondta: az „arányos képviselet” megvalósítását jó eredménynek lehetne tekinteni a parlamenti választásokon. Meglátása szerint ez a mostani harminc körüli mandátum megszerzésével érhető el.

Az RMDSZ elnöke arra bíztatta az állampolgárokat, hogy gyakorolják szavazati jogukat a december 6-i parlamenti választásokon.

„Menjenek el szavazni! A félelem nem jó tanácsadó, ahogyan a harag sem az. Megértem az emberek haragját, de a szavazás alatt, abban a pár percben a szavazóhelyiségben nincs kockázat, nincs veszély, ha tiszteletben tartjuk az előírásokat. Erre bizonyíték szeptember 27-ei helyhatósági választás, amely után nem romlott jelentős mértékben az járványügyi helyzet” – mondta Kelemen Hunor.

Maszol

Kapcsolodó cikkek