Kelemen Hunor: hosszú évek után először javulhatnak a román-magyar kormányközi kapcsolatok - Külhoni Magyarok
Hírek

Kelemen Hunor: hosszú évek után először javulhatnak a román-magyar kormányközi kapcsolatok

Az új román kormány beiktatása után csütörtökön először járt Bukarestben Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, akit Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes is fogadott a Victoria-palotában. A találkozón a miniszterelnök-helyettes mellett részt vett Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter is.

Szijjártó Péter és Kelemen Hunor a román-magyar kétoldalú kapcsolatok kilátásairól, azok javításáról beszélt a találkozón – számolt be közleményében az RMDSZ. A miniszterelnök-helyettes rámutatott: a Romániában és Magyarországon élők szempontjából egyaránt fontos a kétoldalú kapcsolatok megerősítése, ma pedig mindenekelőtt a gazdasági, energetikai együttműködésről, az infrastruktúra fejlesztéséről, valamint a magyar közösség mindennapi problémáiról egyeztetett a külügyminiszterrel.

Kelemen Hunor meggyőződése, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalása, a román-magyar kétoldalú kapcsolatok javítása segíteni fog abban is, hogy a romániai magyar emberek otthon érezhessék magukat szülőföldjükön, és biztos jövőt tudjanak tervezni. „Hosszú évek után először érzem úgy, hogy megnyílik a lehetősége, a perspektívája annak, hogy a román-magyar kormányközi kapcsolatokat különböző területeken és összességében is jobbá tegyük a következő években” – szögezte le a szövetségi elnök.

Maszol

Kapcsolodó cikkek