Kelemen Hunor jobbközép parlamenti többségnek szurkol, amelyből akár az RMDSZ is kivehetné részét - Külhoni Magyarok
Hírek

Kelemen Hunor jobbközép parlamenti többségnek szurkol, amelyből akár az RMDSZ is kivehetné részét

A parlamenti választások után stabilitásra van szükség, előnyös lenne egy jobbközép többség, és ehhez – ha rajta múlik – az RMDSZ hozzá kíván járulni – jelentette ki kedden Aradon Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen bizakodónak mutatkozott a parlamenti választások tekintetében. Véleménye szerint ha 2016-ban 195 polgármesteri tisztséget szereztek a helyhatósági választásokon, majd 7%-os támogatásuk volt a parlamenti választásokon, akkor az idén is, amikor 199 polgármesteri széket nyertek, hasonló eredményre lehet számítani.

Ha négy évvel ezelőtt sikerült hat százalék feletti eredményt elérni, én optimista vagyok, hogy hasonlóan jó eredményt érünk el most is. Lesz munkánk bőven.

Nekünk jó, hiteles és koherens programot kell felmutatnunk Románia modernizálásáról, a fejlesztésekről, az átláthatóságról. Az identitással kapcsolatos programunk nem mond ellent ennek, a modernizáció és az identitásmegőrzés kiegészíti egymást, egyaránt fontos közösségünknek. Világos üzenetünk lesz. A választás után stabilitásra van szükség Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni” – hangoztatta sajtóértekezletén Kelemen, aki szerint egy jobbközép többség lenne előnyös.

Hozzátette: amennyiben a politikai stabilitás az RMDSZ-en múlik, akkor lesz politikai stabilitás.

Arra a kérdésre, hogy vállalna-e kormányzati szerepet a szövetség, Kelemen azt mondta: egyetlen párt sem azért indul a választásokon, hogy ellenzékben legyen, hanem hogy kormányozzon, ami persze nem sikerülhet minden alkalommal. Kelemen Hunor részt vett kedden az aradi tizenhárom vértanú tiszteletére szervezett megemlékezésen.

Krónika

Kapcsolodó cikkek