RMDSZ: Kereskényi Gábor a leadott szavazatok 55 százalékával megnyerte a választást - Külhoni Magyarok
Hírek

RMDSZ: Kereskényi Gábor a leadott szavazatok 55 százalékával megnyerte a választást

A Szatmár megyei RMDSZ-től kapott információink szerint nyerésre áll Gábor polgármester Szatmárnémetiben. A szavazatok 60 százalékos feldolgozottságánál Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármester a leadott szavazatok 55 százalékával megnyerte a választást – tájékoztatott közleményében a Szatmár megyei RMDSZ.

Az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása 23.30-kor 30 százalékos feldolgozottságnál tartott. E szerint a 10 600 megszámolt szavazatból Kereskényi Gábor 6000-et kapott.

Kereskényi Gábor úgy fogalmazott: „Köszönöm minden szatmárinak, aki szavazott, akik támogatták a fejlődést. Azt ígérhetem, hogy továbbra is minden szatmári lakos polgármestere leszek. Köszönöm a csapatomnak, a családomnak és mindenkinek, aki támogatott. Megyünk tovább az elkezdett úton, hiszen számunkra a toporgás nem ismert. Csak igy tovább, Szatmárnémeti!”

Pataki Csaba Szatmár megyei tanácselnök-jelölt rámutatott: „Még a tanácselnökre leadott szavazatok feldolgozottsága nem érte el azt a szintet, hogy biztosan ki tudjuk jelenteni az eredményt, de az biztos, hogy 20 polgármesteri széket szereztünk. Miénk Szatmárnémeti és Nagykároly. A Német Demokrata Fórum 4, míg a MPP 2 polgármesteri széket szerzett.”

„Így biztosak vagyunk benne, hogy 26 önkormányzatot vezetnek majd a mieink. Bizakodhatunk ezek ismeretében abban is, hogy meg tudjuk őrizni vezetői pozíciónkat a megyében. Én köszönöm mindenkinek a támogatást, a városi és vidéki csapatoknak. Én minden Szatmár megyei lakosért dolgoztam az elmúlt 4 évben, ezt ígérni tudom a következő időszakra is” – mutatott rá a szövetség jelöltje.

Krónika

Kapcsolodó cikkek