Sólymos László lett a Most-Híd új elnöke - Külhoni Magyarok
Hírek

Sólymos László lett a Most-Híd új elnöke

A Most–Híd ma tartotta tisztújító közgyűlését Füleken. Az előzetes hírek szerint a párt új elnökévé Sólymos László, volt környezetvédelmi minisztert választották.

A Most–Híd a közösségi oldalán úgy tájékoztatott, hogy legmagasabb szervük a párt fiatal generációjából választotta meg alelnökeit.

Alelnökké választották:

Agócs Attilát, Fülek polgármesterét,
Tóth Mariánt, Tardoskedd polgármesterét,
Pataky Károlyt, Királyhelmec polgármesterét
és Michal Goriščákot, Felsővízköz alpolgármesterét.

Sólymos közösségi oldalán úgy nyilatkozott, hogy teljes tudatában van annak, milyen nehéz helyzetben van jelenleg a párt. Mindenesetre ezt egy kihívásként fogadja. Megpróbálja a pártot újra felépíteni, mert meggyőződése, hogy szükség van egy erős pártra, amely képviseli a kisebbségek és a régiók érdekeit a parlamentben.

Az új elnök úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha a Most–Híd továbbra is képviselné az egymás iránti tisztelet, a tolerancia és a békés egymás mellett élés értékeit. Örül, hogy egy olyan erős és új csapattal kezdheti el a munkát, amely már az új generációt képviseli.

Sólymos néhány héttel ezelőtt azt is mondta, hogy a Most–Hídnak és az MKP-nak mint a legnagyobb magyar pártoknak együtt kell működniük annak érdekében, hogy orvosolják a parlamenti képviselet hiányát.

Elmondása szerint kudarchoz vezetett az évtizedes rivalizálás, az új politikai formációk megalakulása röviddel a választások előtt, ahelyett, hogy megállapodtak volna.

Sólymos azt állítja, hogy világos elképzelése van arról, hogy a Most-Hídnak hogyan kell folytatnia a munkát. Elmondása szerint a fiatalabb generációnak sokkal több teret kell kapnia.

A Most-Híd korábbi vezetése, a párt vezetőjével, Bugár Bélával az élen, a februári sikertelen parlamenti választások után lemondott. A párt csupán a szavazatok 2,05 százalékát nyerte el, és a parlament kapuján kívül maradt. A múltban Sólymos volt a Most-Híd alelnöke.

AJÁNLJUK MAGUNKAT:
Sólymos Lászlóval még a Híd tisztújítása előtt néhány nappal a ma7 podcast adásában, a PRÉS-ben beszélgettünk. Már akkor biztosra vettük, hogy ő lesz a Híd következő elnöke. Az interjúban Sólymos a Híd korábbi hibáiról és arról is beszél, milyen szerepe lesz a pártban Bugár Bélának.

Ma7

Kapcsolodó cikkek