Szijjártó: kifejezetten civilizálatlan és gyűlöletkeltésre alkalmas Johannis nyilatkozata - Külhoni Magyarok
Hírek

Szijjártó: kifejezetten civilizálatlan és gyűlöletkeltésre alkalmas Johannis nyilatkozata

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint Klaus Johannis román államelnök „kifejezetten civilizálatlan és gyűlöletkeltésre alkalmas” nyilatkozatot tett ma.

Szijjártó Facebook-oldalán egy rövid videónyilatkozatban arról beszél, a magyar kormány abban érdekelt, hogy jó kapcsolatot tartson fenn Romániával, „hiszen fontos gazdasági partnerei vagyunk egymásnak, de az Erdélyben, illetve Székelyföldön élő magyaroknak is az az érdeke, hogy legyen egy normális kapcsolat a két ország között. Sajnos az elmúlt napokban a román állam képviselői sorra olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek kifejezetten elnehezítik a jószomszédi kapcsolatok fenntartását” – mondja a posztban a magyar külügyminiszter.

Johannisnak tisztában kellene lennie azzal, hogy az erdélyi és székelyföldi választók többsége rászavazott az elnökválasztáson – mutatott rá Szijjártó.

„Ezért kérésünk, üzenetünk és felhívásunk Románia elnöke felé egyszerű: több tiszteletet a magyaroknak!” – zárta nyilatkoztatát Szijjártó.

Transindex

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80