Több mint három évtized után egyesült a Nagybánya központú és a Történelmi Máramaros területi RMDSZ-szervezet - Külhoni Magyarok
Hírek

Több mint három évtized után egyesült a Nagybánya központú és a Történelmi Máramaros területi RMDSZ-szervezet

Harmincegy év után egyesült a két máramarosi területi RMDSZ-szervezet. Az egyesülésről közös küldöttgyűlésen döntött a Nagybánya központú és a Történelmi Máramaros területi szervezet.

A Nagybányán megtartott eseményen a küldöttek megszavazták az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének létrehozását, elfogadták a megyei szervezet működési szabályzatát, valamint szavaztak a megyei elnök személyéről is.

A tisztségre egyetlen személy, Pintér Zsolt adta le a jelölését, aki az RMDSZ nagybányai elnöke és helyi önkormányzati képviselő is – derül ki az RMDSZ közleményéből. A megválasztott elnök az egyesülés fontosságát hangsúlyozta beszédében. Nem lehet kettéosztani a máramarosi szórványközösséget, itt, a megyében közösen kell előre vinnünk a szövetség ügyeit, így nagyobb eredményeket érhetünk el.

Meggyőződésem, hogy ezzel a lépéssel a máramarosi magyar emberek bizalmát is növeljük, és megértik, hogy az RMDSZ értük dolgozik. 2024-ben létfontosságú, hogy visszakerüljünk a megyei önkormányzati testületbe, hogy hatékonyabban tudjuk képviselni az itt élő magyarság érdekeit” – fogalmazott Pintér Zsolt.  Hozzátette: átlátható, jól működő szervezetet szeretne kiépíteni.

A megválasztott elnök célkitűzései között szerepel még a vegyesházasságban élők, valamint azok megszólítása, akik eltávolodtak az RMDSZ-től, de a kulturális és közösségi rendezvények szervezését is fontosnak tartja – olvasható a közleményben.

Kapcsolodó cikkek

  • Talpra tud-e még állni a Szövetség?

    Ismét képviselő nélkül maradt Brüsszelben a felvidéki magyarság, miután a Magyar Szövetségnek a legutóbbi választáson (sem) sikerült képviselőt küldenie