Újabb államtitkárokat nevesített az RMDSZ - Külhoni Magyarok
Hírek

Újabb államtitkárokat nevesített az RMDSZ

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa csütörtöki ülésén két minisztériumba államtitkárt, egy minisztériumba pedig államtitkár-helyettest nevesített.

A szövetség által közölt döntés értelmében Matuz Zsoltot a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériumba, Sándor Gábort a szállításügyi minisztériumba államtitkárnak, Fülöp Lórándot pedig a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztériumba államtitkár-helyettesnek jelöli az RMDSZ.

Matuz Zsolt 49 éves, a Kolozsvári Műszaki Egyetemen végzett, mérnök-közgazdász szakon. Több mint 20 éve foglalkozik támogatási források menedzsmentjével, előbb a Szatmárnémeti Közművek keretein belül, majd különböző vállalkozások, önkormányzatok, valamint egyházi intézmények mellett, külső tanácsadóként – olvasható az RMDSZ honlapján. Jelenleg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség projektvezetője. Több egyházi kapcsolódású, főként szociális intézményben vállal önkéntes munkát, presbiter, a Sapientia Alapítvány kurátora.

Sándor Gábor közúti forgalombiztonsági szakértő. A Közúti Közlekedési Tanintézet alapítója és 1999 szeptemberétől elnöke.

Szakmai pályafutását a bukaresti Politechnikai Intézet Szállítási Egyetemének közlekedésmérnöki, valamint a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem biztonsági, egészségvédelmi rendszerek és munkaügyi kapcsolatok kezelésére szakosodott mesteri végzettségeire alapozta. 33 éve országos szinten népszerűsíti a fenntartható közúti szállítási rendszert. A forgalombiztonság állandó növelésének elkötelezett védnöke a szövetség beszámolója szerint.

Fülöp Lóránd-Árpád 1982-ben született Marosvásárhelyen. Matematika-informatika szakon végzett 2004-ben, majd kommunikáció és közkapcsolatok szakon 2006-ban Marosvásárhelyen.

Ezután újságírói mesterképzésre járt Kolozsváron, és elkezdte jelenleg még befejezetlen doktori tanulmányait előbb Bukarestben (kommunikáció és közkapcsolatok), majd Marosvásárhelyen (színháztudományok). 2006 óta óraadó tanár a Sapientia-egyetem Marosvásárhelyi Karán, emellett pedig három, az informatika területén tevékenykedő vállalkozásban alapító és résztulajdonos. A különböző folyamatok optimizálása, a hatékonyságnövelés, a digitalizálás, a pályázati rendszerek fejlesztése, valamint az időbeosztás a szakterületei.

A Szövetségi Állandó Tanács a következő időszakban további államtitkárok nevesítéséről dönt.

Krónika

Kapcsolodó cikkek