Nyelvek, kultúrák fesztiválja a chesteri Storyhouse-ban - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Nyelvek, kultúrák fesztiválja a chesteri Storyhouse-ban

A chesteri Storyhouse idén ismét megrendezett egy, a tavalyihoz hasonló, több napos programsorozatot, melynek célja, hogy a Chesterben együtt élő nemzetek bemutathassák kultúrájuk egy-egy szeletét a többieknek. A Chesteri Magyar Közösség is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A családi programként is tökéletes, ingyenes rendezvényen rajtunk kívül többek között brazilok, kínaiak, olaszok, görögök programjaival találkozhattunk. Mivel a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda tanodanapja egy napra esett ezzel a rendezvénnyel, a szombati napon a tanodások segítségével vezényeltük le az interaktív magyar mesemondó délutánt, valamint versmondással, népdalénekléssel, néptáncbemutatóval és táncházzal vártuk a chesteri és a távolabbról érkező érdeklődőket.

Ezzel a fergeteges nappal még nem zárult le a hétvégi fesztiválon való részvételünk. A Chesteri Magyar Közösség pár tagjával vasárnap magyar ételekkel színesítettük a különböző nemzetek gasztronómiai palettáját: magyaros kenyérlángossal, körözöttel, padlizsánkrémmel, kolbásszal, disznósajttal vártuk az érdeklődőket, az édesszájúaknak kürtőskalácsot kínáltunk. Bátran elmondható, hogy nagy sikert arattunk! Jó élmény volt találkozni, beszélgetni más, Angliában élő külföldi közösségekkel, és megkínálni őket a magyar konyha finom falatjaival.

 

Boldizsár Zsófia Ágnes, korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek