GPS: 38° 4′ 53.1″ S 145° 9′ 56.3″ E
Cím: 355 Wellington Rd, Mulgrave, Melbourne, 3170

A Magyar Kultúr Kör 1983-ban alakult meg, azzal a céllal, hogy terjessze a magyar kulturális hagyományokat, néptáncot, valamint ápolja a magyar nyelvet.

A Kultúr Kör minden pénteken tartja összejöveteleit a Tanácsháza által bérbe adott teremben. Vidacs Ilonka vezetésével közel 30 éve folyik a magyar nyelv oktatása, a szülők előszeretettel hozzák el gyermekeiket a foglalkozásokra.

A táncosok létszámát tekintve, Ausztráliában a Magyar Kultúr Körnek van a legnagyobb tánccsoportja, a tanítás több korcsoportban történik.

Az ízletes magyar ételek sem hiányozhatnak, általában lángos, kalács, kakaós csiga, kolbászos hot dog és más finomságokkal várják a tagokat és a látogatókat.

Mindenkinek megvan a szerepe, az idősebb férfiak kártyajátékkal, az idősebb hölgyek a heti események megtárgyalásával, míg a szülők az egyéb rendezvények szerezésében, lebonyolításában egyeztetnek.

A légkör nagyon családias, a tagok legtöbbje már évek óta jó barátságban és ismeretségben él. Időközönként vacsoraestet tartanak, hogy a kiadások egy részének fedezete könnyebb legyen. Ilyen alkalmakkor nyüzsög a konyha, készül a finom kacsa sült, krumplival és meggy szósszal. Magyar szó és magyar zene pedig elengedhetetlen kelléke az összejöveteleknek.

Pál Katalin