GPS: 42° 43′ 29.4″ S 174° 46′ 40.2″ E
Cím: Molesworth Street, Wellington, New Zeland

A Magyar Millennium Park a Molesworth és a Hawkestone utca sarkán található, Wellingtonban. A Park az egyetlen magyar emlékmű Új-Zéland szigetén, létrehozásának célja amellett, hogy elősegítse az új-zélandi magyarok egymás közötti és anyaországuk iránti kötődésük megerősítését, fontos szimbóluma és emléke a magyarok ittlétének, Új-Zéland szigetén.

Új-Zéland magyarsága nemcsak háláját fejezi ki a befogadó országnak a Millennium Park felállításával, hanem a jövő generációjának ajánlja, mint törvényes magyar örökséget. A Park két karakteres magyar hagyományokat hirdető eleme az Erdélyben faragott és magyar motívumokkal díszített székely-kapu, valamint a szabadságot jelképező kopjafa a tér közepén.

A Magyar Millennium Park részét képezi Wellington hivatalos turisztikai látványosságokat tartalmazó jegyzékének. A Magyar Millennium Park 2003. augusztus 20-ai hivatalos felavatása óta kiemelt jelentőségű nem csak az új-zélandi magyarok körében, de a túristaként érkező magyarok számára is, különösen a három nagy nemzeti ünnep, március 15, augusztus 20 és október 23 napján.

Forrás: http://hungarianconsulate.co.nz/mmp_en.html