GPS: 45° 30′ 53.3″ N 123° 22′ 9.3″ W
Cím: 3306 SE Taylor St, Portland , OR, 97214, USA
Intézményvezető: Kovalszki Péter e-mail: kovalszki@mbk.org

1967-ben levelezőlistaként indította Éltető Lajos és Ludányi András az Itt-Ott névvel, amely hírlevéllé, majd időszakos kiadvánnyá-folyóirattá terebélyesedett. 1972-ben a levelezőlista-folyóirat Magyar Baráti Közösséggé alakult át, ma is évente minden augusztusban megrendezésre kerülő hetes találkozókkal. A találkozók helyszíne a Lake Hope (OH) állami park, amelyek szintén az Itt-Ott nevet kapták. Az egyesületet 1977-ben jegyeztetett be, Oregon államban, mint nonprofit vallásos-kulturális-karitatív intézményt. Évente kalendáriumot(évkönyvet) ad ki, szintén Itt-Ott címmel.

 

Részletes megismerésre a két honlap, a Facebook oldal és a Youtube-csatorna megtekintése ad módot. (http://www.mbk.org, http://www.itt-ott.org, http://www.facebook.com/ittott ,  http://youtube.com/ittottmbk )

Ugyanitt találhatóak multimédiás megjelenítések – így digitalizált kiadványok, szövegek, fotók, hang-és videofelvételek találkozókról, rendezvényekről.

 

A kiadványok (meghívók-programok, folyóiratok és évkönyvek, valamint csatolódó dokumentációk a mindenkori gondnoknál, titkárnál, tanácstagoknál és évkönyvszerkesztőknél találhatóak.

Kovalszki Péter, Veress Janka