GPS: 40° 46′ 27.9″ N 74° 2′ 46″ W
Cím: Yorkville Meat Emporium, 1560 2nd Ave New York, NY 10028
Honlap: http://www.hungarianmeatmarket.com

A Magyar Hentesbolt története a „Gulyás Avenue-ról” indult, visszatekintve egészen az 1950-es évekig, mikor Manhattan Yorkville-nek hívott negyedét jórészt magyar bevándorlók lakták.

Abban az időben nem szorult bemutatásra a füstölt kolbász, a húsvéti sonka, vagy a székelygulyás fogalma. Mára ez a kép megváltozott. Yorkville utolsó és egyetlen magyar hentesüzleteként büszkén néznek szembe a feladattal, hogy megőrizzék, és megismertessék a látogatókkal a magyar kultúra, és a magyar konyha világát.

Kép: http://iranynewyork.hu

A mai napig eredeti formájában megmaradt füstölő, és az eredeti magyar földön termett fűszerek segítségével igyekszenek megőrizni azt a minőséget, amit a magyar vásárlók megszoktak, és az európai, vagy más ízeket ismerők megkedveltek. Termékeink között a mai igényeknek eleget téve szerepel nemcsak a magyar, de Európa számos országának különlegessége, a német, vagy svájci csokoládéktól kezdve a görög, és bulgár sajtokon keresztül a lengyel befőttekig, és cseh sörökig minden, ami kiegészítheti a kalocsai paprikát, a piros aranyat, a baracklekvárt, vagy a beigliket.

Forrás: http://www.hungarianmeatmarket.com