GPS: 40° 46′ 33.9″ N 74° 2′ 42.1″ W
Cím: 213 East 82nd Street, New York, NY 10028

Az East 82. utcában található épületet 1966-ban vette meg három non-profit szervezet: a Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat; a Széchenyi István Társaság; és az Amerikai Magyar Katolikus Liga. A harmadik tulajdonos átadta részesedését a St. John Capistran Rendnek (a magyar ferenceseknek) 1989-ben, majd tőlük a Külföldi Magyar Cserkészszövetség azt 1993-ban vette át.

Szervezeti felépítés A Magyar Házat tulajdonosai nevében az Amerikai Alapítvány a Magyar Irodalomért és Oktatásért nevű szervezet igazgatja. Az 1964-ben létrehozott Alapítvány egy non-profit bejegyzett társaság. A szervezet célja, hogy a magyar származású amerikaiak kultúrális lehetőségeit elősegítse, és a magyar kultúrát és hagyományokat széles körben terjessze.

Mint a Magyar Ház igazgató egysége, az alapítvány irányítja az épület tevékenységét, koordinálja és tervezi a Magyar Ház programjait, fizikailag karbantartja az épületet, és biztosítja a szükséges személyzetet. Az Alapítvány tisztviselői rendszeres fogadóórát tartanak, és rendelkezésre állnak, ha információra van szüksége.

http://www.magyarhaz.org/