GPS: 50° 5′ 14.8″ N 14° 23′ 21.7″ E
Cím: Hrad II. nádvoří 1, 119 00 Prague 1, Csehország

A Kolozsvári testvérek egyetlen alkotása maradt meg, a ma Prágában látható Szent György-szobor. A testvérek 1370-re elkészítettek még három bronzszobrot: Szent István király, Szent Imre herceg, és Szent László király lovasszobrát. Az alkotásokról azonban nem maradt fenn hiteles ábrázolás, csak Janus Pannonius és Bonfini leírásaiból ismerjük őket.

A fennmaradt Szent-György szobor elhelyezését a prágai vár területén többször megváltoztatták. A XVI. században alakították át kútszoborrá. Ebből az időből származik a ló lába előtt látható vízköpős sárkányfej. Feliratos pajzsa, és tőre a XVIII. században elveszett. Ekkor kaphatta zászlóval díszített lándzsáját is. A barokk talapzatot 1929-ben cserélték ki a ma is látható, modern fekete gránittalapzatra.

A szobor alapos vizsgálata kiderítette, hogy a ló, és Szent György alakját egy darabban öntötték.

A feltételezett újra öntést eleve kizárja, hogy a szobrot 1573-ban javító szobrász 15 garas fizetséget kapott munkájáért.

A szobrásztestvérek járhattak Olaszországban tanulmányozni az olasz szobrászatot, mert a sziklás altalaj motívuma ott volt akkoriban elterjedt. Ugyanakkor a bronzlovag magyaros, igen részletesen kidolgozott ruházatot visel. A művészettörténészek tanulmányozták a nyereg kérdését is. Arra jutottak, hogy a honfoglalás kori az a típus, amit a szobrászok a lovon ülő Szent György alakja alá megalkottak.

A magyar kormány 1896-ban, a Millennium évében két másolatot készíttetett a szoborról. Az egyik a Halászbástya alatt, a másik a kolozsvári református templom előtt áll.

Kocsis Dániel