GPS: 46° 12′ 12.6″ N 6° 11′ 5.6″ E
Cím: 3 av. des Cavaliers, 1224 Chêne-Bougeries
Honlap: http://www.ahg.ch/

Az Egyesület jelenlegi formájában 25 éve létezik, tagjaink száma 200. Elődje a Genfi Magyar Klub a hatvanas években működött, de ennél korábban is létezett Genfben – 1957 óta -, magyar egyesület, melyet az 1956-os magyarok alapítottak. Ismeretes, hogy már a háború előtti genfi magyar emigráció is rendelkezett szervezettel.

Hagyományos rendezvényeik: október 23-i megemlékezés, március 15-i megemlékezés, Genfi Magyar Jótékonysági Bál. A bálon általában 150-180 ember vesz részt, képviseli magát a genfi polgárság is, az est jótékonysági célú, anyagi eredményét minden esetben egy magyarországi gyermekintézmény kapja.

Évente kisebb közönségnek szóló kulturális, szórakoztató vagy tudományos- ismeretterjesztő programokat is szerveznek.

Az egyesület vezetősége 10 tagú, önkéntesen végzik munkájukat, évente választják őket.

Támogatnak genfi magyar kulturális szervezeteket, többek között a Genfi Magyar Cserkészetet, a Genfi Magyar Iskolát, a Genfi Magyar Könyvtárat, a GenfHun internetportált és a Pannonia Táncegyüttest. Svájci országos szinten a svájci-magyar, szociális tevékenységet folytató közösségeket, a Svájci Magyar Munkavállalók szervezetét, valamint a magyar nyelv és kultúra érdekében folytatott kiállást kisebbségekben élők esetén, melyért legutóbb Báthory-díjat adományozott Egyesületünknek az erdélyi Bolyai Kezdeményező Bizottság.

Újságjuk a Genfi Magyar Értesítő, melyet 300 példányszámban nyomtatnak. 22 éve jelenik meg évente öt-hat alkalommal. Szerkesztőségi céljuk: kifejezetten genfi-magyar eseményekről szóló írások, hírek, riportok közlése, Genfben-Svájcban élő magyar szakemberek bemutatása, munkájuk népszerűsítése, valamint az egyetemes magyar kultúra évfordulóinak ismertetése.

Forrás: http://www.ahg.ch/