GPS: 46° 13′ 33.9″ N 6° 6′ 42.1″ E
Cím: Chemin Terroux 21, 1218 Le Grand Saconnex
Honlap: http://www.bibliohun.ch/

Az 1950 óta Genfben élő Szabó Zoltán a hetvenes években kezdett hozzá saját gyűjteményéből a mostanra már több, mint 25 ezres példányszámmal rendelkező, korszerű könyvtár fejlesztéséhez. Elsősorban magyar nyelvű vagy magyar témájú idegen nyelvű könyveket talál az olvasó a könyvtárban.

A könyvtár állományának gyarapodásában nagy szerepet játszottak azok a magyar nyelvű könyvek nemcsak Svájcból, de egész Európából, melyeket a szétszóródott magyar emigránsok hagyatékából kaptak.

Ami kezdetben elfért egy kis vendégházban, a kilencvenes évek óta jelenleg elfoglalja Szabó Zoltán házának egész alagsorát. A megnövekedett helyen előadások, kulturális rendezvények, közösségi összejövetelek, iskolai foglalkozások, egyesületi gyűlések tartására is lehetőség nyílt. A nagyterem mellett berendezett vendégszoba állt a távolról érkezett előadók, művészek, meghívottak rendelkezésére. A magyar kultúra jelenléte Genfben 30 éve nagyrészt a könyvtár létéhez kapcsolódik.

Említésre méltó a hangfelvétel (lemez és kazetta) és video tár, valamint a gyermekkönyvtár. A könyvtár ad helyet egyesületi rendezvényeknek, összejöveteleknek és előadásoknak is.

http://www.bibliohun.ch/