Boris Johnsonnal tárgyalt Londonban Orbán Viktor - Külhoni Magyarok
általános Diaszpóra Egyesült Királyság Események Hírek

Boris Johnsonnal tárgyalt Londonban Orbán Viktor

Boris Johnsonnal, Nagy-Britannia miniszterelnökével tárgyalt ma Orbán Viktor kormányfő, aki egy közös képet is feltöltött Facebook-oldalára.

A visegrádi országok és az Egyesült Királyság csúcstalálkozójára Londonba utazott kedden reggel Orbán Viktor miniszterelnök, a megbeszélés fő témája az ukrajnai háború – tájékoztatta még délelőtt az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

– Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország kormányfői először egymás között folytatnak egyeztetést, majd Boris Johnson brit miniszterelnökkel tárgyalnak a londoni Lancaster House-ban – mondta Havasi Bertalan. Hozzátette: a nap folyamán Orbán Viktor és Boris Johnson kétoldalú megbeszélést is folytatnak egymással. 

Erről posztolt most a miniszterelnök. Havasi Bertalan korábban azt is megjegyezte, hogy a magyar tárgyalódelegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

V4-csúcs, Szövetségben a békéért– ezzel a szöveggel posztolt fotót közösségi oldalára a nap folyamán korábban Orbán Viktor, amely vélhetően már a brit fővárosban készült. – Mindannyiunk közös érdeke a béke – rögzítette a magyar miniszterelnök.

MTI

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Kapcsolodó cikkek