Nagy István magyar agrárminiszter Budajhoz megy a Sajó miatt - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek

Nagy István magyar agrárminiszter Budajhoz megy a Sajó miatt

Magyarországot is zavarja a Sajó példátlan szennyezése. A Ján Budaj vezette Környezetvédelmi Minisztérium február óta tartó tétlensége miatt a folyó élővilága kipusztult.

A Sajóba egy lezárt bányaműből február óta ömlik a nehézfémeket, és más szennyező anyagokat tartalmazó, szennyezett víz. A környezetvédelmi tárca a Gazdasági Minisztériumra mutogat, ennek hatáskörébe tartozik az állami bányavállalat, amely azonban szintén mossa kezeit.

A Gazdasági Minisztérium a bányamentő szolgálatot bízta meg a szennyezés ideiglenes elterelésével, amíg tartós megoldás nem születik. A minisztériumok és a hivatalok hónapok óta tartó pingpongozása következtében a folyó élővilága kipusztult. Az agrárminiszteri beiktatásom utáni első hivatalos nemzetközi utam Szlovákia környezetvédelmi miniszteréhez vezet majd” – írta közösségi oldalán Nagy István magyar agrárminiszter.

A tárcavezető találkozót kezdeményezett Ján Budajjal. „Ne feledjük, teremtett világunk megóvása és a biológiai sokféleségének fenntartása közös kötelességünk!” – írja a tárcavezető.

Forrás: Ma7

Címlap fotó: Nagy István agrárminiszter hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolodó cikkek