Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt az összefogásról - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek Magyarország

Orbán Viktor a felvidéki magyar párt elnökével tárgyalt az összefogásról

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Forró Krisztiánt, a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség elnökét, köztárságielnök-jelöltjét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélés egyik témája a szombaton esedékes szlovákiai államfőválasztás volt, ennek kapcsán az összefogás, az összetartás fontosságát emelték ki.

Budapest, 2024. március 18.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (j) és Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség elnöke, köztárságielnök-jelöltje tárgyal Budapesten, a Karmelita kolostorban 2024. március 18-án. A megbeszélés egyik témája a március 23-án esedékes szlovákiai államfõválasztás volt, ennek kapcsán az összefogás, az összetartás fontosságát emelték ki.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forró Krisztián szerint ez a voksolás nem elsősorban az ő személyéről szól, hanem arról, hogy a szlovákiai magyarok megmutassák, hogy léteznek, itt vannak, és ezer év múlva is magyar szó hangozzon a Felvidéken. A hétfői tárgyaláson hangsúlyozták a visegrádi együttműködés (V4) szükségességét, mint mondták, a véleménykülönbségek ellenére a V4-eknek meg kellene keresniük azokat a pontokat, amelyekben egyetértenek, hiszen együtt többet érhetnek el.

Orbán Viktor és Forró Krisztián az ukrajnai háború kapcsán tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, és mindketten kiálltak a fegyverek és katonák Ukrajnába küldése ellen, ami teljesen ellentétben áll a magyar nemzeti érdekekkel – ismertette Havasi Bertalan.

MTI

Kapcsolodó cikkek