Kelemen: csak a szavazás napján döntünk a bizalmatlansági indítvány támogatásáról - Külhoni Magyarok
Hírek

Kelemen: csak a szavazás napján döntünk a bizalmatlansági indítvány támogatásáról

Bár ezer oka van a kormány megbuktatására, és az országban totális káosz uralkodik, az RMDSZ csak a szavazás napján dönti el, hogy támogatja-e a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt – közölte Kelemen Hunor.

Az RMDSZ a szavazás napján dönti majd el, hogy támogatja-e az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) által a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt – jelentette ki kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

A politikus az Adevărul napilap portálján élőben sugárzott interjúban emlékeztetett: Romániában 2012 óta politikai válság uralkodik, az RMDSZ ugyanakkor stabilitásra törekedett, így tavasszal, az egészségügyi válság miatt támogatta a korábban bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott Ludovic Orban második kormányának beiktatását.

Leszögezte: ettől függetlenül az RMDSZ-nek „ezer oka” van arra, hogy elégedetlen legyen a kormánnyal, hiszen akad ugyan néhány miniszter, aki képes úgy ahogy megbirkózni a feladatával, de vannak „nem létező” miniszterek is, a külügyminiszterrel kezdve.

Olyan külügyminiszter van hivatalban, aki nem utazik el az országból, otthon marad, és gumikesztyűben szivarozik. Az összes többi külügyminiszter útnak indul, és építi a kapcsolatokat, köztük a gazdaságiakat is” – bírálta Kelemen a magyar ügyekhez rendszerint ellenségesen viszonyuló Bogdan Aurescut.

Az elégedetlenség okai között azt is felsorolta, hogy nem tudni pontosan, milyen körülmények között kezdődik az új tanév, és azt is, hogy az egészségügyi miniszter Marosvásárhely helyett Brassóban akar regionális kórházat létre hozni, miközben ott még a helikopter sem tud leszállni.

Kelemen szerint „totális káosz” uralkodik az országban, és úgy véli, semmilyen különbség nem lenne az egészségügyi válság kezelésében, ha a bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott kormány az év végi parlamenti választásokig ügyvivőként hivatalban maradna.

Krónika

Kapcsolodó cikkek