GPS: 48.435529, -123.373708
Cím: Bay Street 476., Victoria, Brit Columbia, Kanada
Az intézmény vezetője: Vaskó Ágnes

A Magyar Ház a Victoriai Magyar Társaskör (Hungarian Society of Victoria) vezetése alatt áll. A szervezet több mint félévszázados működést tudhat maga mögött, ugyanis 1966-ban alakult. A társaskör kezdetben kevesebb regisztrált tagot számlált. A közösségnek kevés gyakorlata volt szervezeti élet kialakításában, amellett pedig anyagi lehetőségeik is korlátozottak voltak. A kezdeti nehézségek ellenére a társaskör alapítása óta folyamatosan működik, sőt 2005 óta saját Magyar Házzal rendelkezik, ami a szervezet tulajdona. A közösség életét hat fős önkéntes vezetőség szervezi. Lényegében ők vezetik a közösséggel kapcsolatos összes ügyet és vállalják a szervezet működtetését.

A Magyar Ház a város egy jól megközelíthető, parkolókkal ellátott helyén található. A kétszintes épület földszinti részén konyha, könyvtár és illemhelyiségek, valamint raktárak helyezkednek el. A második szinten található a bálterem, egy kisebb konyha és egy iroda, illetve a technikusi helyiség. Az épület akadálymentesített és lifttel is felszerelt. A Magyar Ház 100 fő befogadására alkalmas. A társaskör különböző rendezvényeket szervez. Ide tartoznak többek között az állami és egyházi ünnepek kapcsán rendezett összejövetelek. A Magyar Ház ad otthont a hagyományos báloknak és megemlékezéseknek, filmklubnak és irodalmi délutánoknak. Emellett helyszínül szolgál alkalmi összejöveteleknek: Nyílt Napok, különböző próbák és egyedi foglalkozások. A ház minden szombaton magyar nyelvoktatással, kézműves foglalkozással és gyermek néptánc oktatással várja a gyermekeket.

A társaskör és a ház a magyar kultúra és identitás megőrzése és a diaszpórában élő magyarság összetartása érdekében végzi áldozatos munkáját.

Gáspár Roland