GPS: 57o 8, 972’ N 2o 5,750’ W
Cím: 17 Adelphi, Aberdeen, Skócia
Honlapcím: http://www.goulashrestaurant.co.uk/

A Goulash Étterem egyedüliként Skóciában,  immáron 20 éve, 1994 óta látja vendégül falai között a magyar ízek kedvelőit. Kezdetben Ellon településtől keletre, egy eldugott helyen működött, de így is felkeltette a népszerű gasztronómiai műsor, a Scotland’s Larder figyelmét.

A vendéglátóhely innen költözött Aberdeen város szívébe, és egy kétszáz éves épületben lelt új otthonra. Az étterem története igazi sikersztori, amely a tulajdonosok, a kiváló szakmai személyzet és a lelkes vendégek közös eredménye. Népszerűsége mellett a Goulash Étterem igyekszik megőrizni családias jellegét, ételeik és a vendéglátás minősége pedig hűen tükrözik eme hitvallásukat.  2013-ban a Tripadvisor nevű internetes utazási portál a látogatói vélemények és szavazatok alapján „kiválónak” minősítette az éttermet. Ezt a címet 2014-ben is elnyerték.

 

Az ízletes, szinte kizárólag magyar alapanyagokból készült ételek igyekeznek széles skálán bemutatni hazánk gasztronómiai értékeit, az elő- és főételekhez, valamint a desszertekhez magyar borokat és pálinkákat kínálnak. A téli és nyári menük szezonális finomságokat tartalmaznak, ilyen például a székely káposzta, vagy a halászlé.

 

A Goulash Étterem a szeles skót vidék igazi ékszerdoboza, egy kellemes sziget a városban, ahol  mindenki néhány órára Otthon érezheti magát.

Szabó Éva