Szijjártó Péter a szlovákiai Magyar Szövetség párt vezetőivel tárgyalt - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek

Szijjártó Péter a szlovákiai Magyar Szövetség párt vezetőivel tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a szlovákiai Magyar Szövetség párt vezetőivel tárgyalt, Robert Fico szlovák miniszterelnök jövő heti budapesti látogatása előkészítéseként – a politikus erről közösségi oldalán számolt be.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán pénteken azt írta: a felvidéki magyarság helyzetének javítása mindig is szívügye volt a magyar külpolitikának, ezért Forró Krisztiánnal, a szlovákiai Magyar Szövetség párt elnökével és a párt vezetőivel áttekintették a felvidéki magyarok számára legfontosabb témákat.

A külügyminiszter hangsúlyozta: nagy várakozással tekintenek a szlovák miniszterelnök jövő keddi hivatalos látogatása elé, és a tárgyalásokon hangsúlyosan fogják felvetni a magyar közösség számára sorsdöntő dél-szlovákiai fejlesztések ügyét.

Készen állunk arra, hogy növeljük az összeköttetések számát a két ország között annak érdekében, hogy a határ ne elválassza, hanem összekösse az annak két oldalán élő közösségeket – írta a tárcavezető, hozzátéve: jó lenne, ha újra élettel telnének meg a kiüresedett vasútvonalak, ha lennének közös buszjáratok, és jó lenne újabb hidakat is építeni.

MTI

Kapcsolodó cikkek