A HMDK vezetőivel tárgyalt a nemzetpolitikáért felelős államtitkár - Külhoni Magyarok
Hírek

A HMDK vezetőivel tárgyalt a nemzetpolitikáért felelős államtitkár

A hétvégén villámlátogatásra érkezett Horvátországba Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A politikus látogatása során a HMDK vezetőivel, Jankovics Róbert elnökkel és Matijević Olivér ügyvezető elnökkel folytatott megbeszélést.

A külhoni magyar vezetők két héttel ezelőtt találkoztak Magyarországon Potápi Árpád Jánossal azzal a céllal, hogy egyeztessenek az idei évre vonatkozó tervekről, ugyanakkor tárgyaltak az egyes régiók helyzetéről és aktuális problémáiról is. Jankovics Róbert lapunknak nyilatkozva a találkozót követően elmondta, hogy beszámolt a horvátországi magyarság egyesületeinél zajló fejlesztésekről, az egyéb aktualitásokról is, és megköszönte a magyar kormánynak az itteni nemzetrész érdekeit szolgáló sokrétű támogatást.

Az említett találkozó folytatásaként érkezett Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára a múlt hétvégén a drávaszögi Laskóra, ahol a HMDK vezetőivel találkozott. Az egyeztetésen, melyen a HMDK részéről Jankovics Róbert elnök és Matijević Olivér ügyvezető elnök vett részt, a felek operatív részleteséggel megbeszélték a közösséget érintő jövőbeli fejlesztéseket.

– A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége 2010 óta partneri kapcsolatot ápol Magyarország felelős vezetőivel, ennek ékes bizonyítéka az a nagy volumenű anyagi segítség is, amelyet a Fidesz-KDNP-kormány közösségünknek juttatott az elmúlt időszakban. Ezen támogatásoknak köszönhetően újulnak meg többek között most templomaink, illetve kezdődhetett meg a HMDK által kidolgozott vidék- és gazdaságfejlesztési stratégia alapján a gazdaságfejlesztés térségünkben – mondta Jankovics Róbert, aki hozzátette, hogy az együttműködés a jövőben is folytatódik.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek